Vo väčšine európskych štátov bola táto šelma takmer vyhubená. Momentálne žije v lesoch juhovýchodnej Európy, v Poľsku a Balkáne. U nás na Slovensku žije takmer na celom území, miesta kde ju nenájdeme sú Lužné lesy. Mačka divá (Felis silvestris) sa veľmi podobá na mačku domácu, no je oveľa mohutnejšia. Dosahuje hmotnosť cca 5kg, no ojedinele môže dosiahnuť aj 7kg. Mačka divá (Felis silvestris) sa od mačky domácej odlišuje aj chvostom. Mačka divá ma chvost hrubší a na konci tupý. Na konci chvosta má čierne prstence. Žije samotársky život a pozorovať Mačku divú je veľké šťastie. Najviac jej vyhovuje zmiešaný les. Cez deň sa rada vyhrieva na slnku a na lov vychádza neskoro večer. Jej výborný zrak a sluch z nej robia obávaného lovca. Počas dňa má zreničky stiahnuté do malej štrbinky a v noci sa jej roztiahnu až do okrúhla. Vďaka tejto schopnosti vidí v noci veľmi dobre. Loví myši a hraboše, no sem tam sa jej podarí uloviť aj veveričku.

Celý blog nájdete na WildLifeBlog.eu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.